Strategie výuky v disciplíně biochemie potravin bakalářského a magisterského studijního programu na Fakultě veterinární hygieny a ekologie VFU Brno

Bd.14,Nr.1(2004)

Abstract
Principy a zásady strategie vysokoškolské výuky v disciplíně biochemie potravin byly využity při jejím projektování v rámci kurikula nového studijního programu. Vychází z tzv. principů výuky (Ramsden, 1992; Vašutová, 2002), které analyzujeme v praktickém prostředí ústavu, jehož úkolem je  zajišťování výuky této disciplíny. Příspěvek uvádí praktický přístup k aplikaci jednotlivých principů
vysokoškolské výuky. V příspěvku je souhrnně prezentována výuka biochemie v podmínkách a charakteru teoretické a praktické výuky realizované Ústavem biochemie, chemie a biofyziky FVHE VFU Brno.

Schlagworte:
strategie výuky; vysokoškolská výuka; principy vysokoškolské výuky; disciplína biochemie potravin; bakalářský a magisterský studijní program
Literaturhinweise

Průcha, J., Walterová,E. Mareš, J. Pedagogický slovník. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-252-1.
Průcha, J. Moderní pedagogika. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-631-4. 68 Oborové didaktiky - Pedagogická orientace č. 1, 2004
Ramsden.P. Learning to Teach in Higher Education. London: Routlage, 1992.
Švec,V., Musil, R. Vliv pedagogických intervencí na změnu studentova pojetí výuky. Pedagogická orientace, 2003, č. 2, s. 61-82. ISSN 1211-4669.
Vašutová, J. Strategie výuky ve vysokoškolském vzdělávání. Praha: Univerzita Karlova, 2002. ISBN 80-7290-100-1.
Vašutová, J. Vybrané otázky vysokoškolské pedagogiky. Praha: Univerzita Karlova, 1999. ISBN 80-86039-97-8.

Metriky

258

Views

96

PDF (Tschechisch) views