Internetový odkaz jako užití díla

Roč.7,č.14(2016)

Abstrakt

Článek se zabývá právním režimem internetových odkazů, a to především z pohledu práva autora na užití autorského díla a snaží se nalézt odpověď na otázku, zda umístění internetového odkazu spadá pod výlučné právo autora užít dílo. Za tímto účelem zkoumá institut sdělování díla veřejnosti, shrnuje současnou rozhodovací praxi a na základě syntézy těchto poznatků se pokouší formulovat odpověď na výše uvedenou otázku. Stav de lege lata podrobuje kritice a článek formuluje i některé názory de lege ferenda. Článek vychází z úspěšně obhájené diplomové práce na Právnické fakultě Masarykovy univerzity.


Klíčová slova:
autorské právo; užití díla; internetový odkaz; Svensson; BestWater; C More; GS Media; sdělování díla veřejnosti; zpřístupňování díla; nová veřejnost

Stránky:
s. 151–215
Biografie autora

Martin Bartoň

Martin Bartoň je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně kde se v rámci svého studia zaměřoval primárně na právo informačních technologií, především potom na autorské právo v prostředí internetu. V současné době působí v advokátní kanceláři ROWAN LEGAL na pozici advokátního koncipienta, ve které se i nadále zabývá právem ICT, autorským právem a právem na ochranu osobních údajů.

Metriky

1555

Views

542

PDF views