Proces transformace KDU-ČSL ve stranu moderního typu

Roč.1,č.2(1999)

Abstrakt

KDU-ČSL v rámci současného českého politického spektra zaujímá nezanedbatelné postavení. Tato pozice ovšem není výsledkem nahodilým, nýbrž je výsledkem mnoha důležitých politických procesů, které se ve straně udály, a jež byly  ovlivněny jak průběhem celospolečenské transformace, tak mnoha důležitými změnami uvnitř strany. Cílem tohoto příspěvku je popsat a analyzovat, v časovém rozmezí od počátku devadesátých let do současnosti, nejdůležitější momenty relevantní pro přeměnu ČSL, poznamenané a zkompromitované svou dlouhodobou participací na činnosti Národní fronty, v křesťansko-demokratickou stranu moderního typu.


Klíčová slova:
politické strany; KDU-ČSL; stranický systém
Reference

Pro křesťanský, demokratický, vlastenecký a socialistický charakter ČSL. Místo vydání neuvedeno 18. 1. 1989

Všem členům Československé strany lidové, místo vydání neuvedeno, nedatováno.

Komise pro přípravu mimořádného sjezdu ČSL: Návrh programu Čs. strany lidové pro mimořádný sjezd strany. Místo vydání neuvedeno, 23. 7. 1990.

Programová komise strany za reálný výsledek voleb považovala zisk 10 % hlasů v Čechách a 20 - 25 hlasů na Moravě. Závěry programové komise. Místo vydání neuvedeno, nedatováno.

Svatováclavská koaliční dohoda - dokument podepsaný 28. září 1999 představiteli jednotlivých stran Čtyřkoalice dále prohlubující jejich vzájemnou spolupráci

Metriky

535

Views

235

RTF views

196

HTML views