Internationalization of Higher Education: Teacher´s handbook

Roč.12,č.1(2022)

Abstrakt

As the authors rightly argue, the internationalization of higher education is an underlying feature of a competitive university regardless of its location and field of education. To meet the demands and expectations of the global tertiary and scientific institutions including advancing cooperation and collaboration, it is vitally important to manage the processes of internationalization at all levels in a professional manner. The reviewed handbook for university educators written by Zelenková and Hanesová (2021) provides multiple insights into these processes drawing both on theory and practice as reflected in the research conducted at the University of Matej Bel, Banska Bystrica, Slovakia.


Klíčová slova:
internationalization; cultural diversity; higher education
Biografie autora

Ivana Mičínová

Vysoká škola obchodní v Praze

Ivana Mičínová se věnuje výuce obchodní angličtiny, konkrétně angličtiny pro cestovní ruch, služby v letové dopravě a management na Vysoké škole obchodní v Praze. Navazuje na své zkušenosti z výuky akademické angličtiny a výzkum akademických dovedností.  V poslední době se zaměřuje na adaptační procesy u studentů bakalářského studia, které souvisejí se strategiemi učení, a na metody a formy výuky, které podporují hloubkové přístupy k učení. Ve své dizertační práci se věnovala přístupům k učení v prostředí seminární práce. Doktorské studium absolvovala na Katedře pedagogiky Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. 

 

Reference

Zelenková, Anna & Hanesová, Dana. (2021). Internationalization of Higher Education: Teacher´s handbook. Tribun EU: Brno. 144 p.

Metriky

77

Views

34

PDF (English) views