Projekt Kruh prstenu aneb antropologie sexuality: Zdeněk Macháček

Roč.1,č.1(2010)

Abstrakt
Projekt Kruh prstenu: Světové dějiny sexuality, erotiky a lásky od počátků do současnosti v reálném životě, krásné literatuře, výtvarném umění a dílech českých malířů a sochařů inspirovaných obsahem této knihy vznikl počátkem devadesátých let minulého století. Kruh prstenu je patrně prvním pokusem zachytit takové základní hodnoty života člověka a společnosti, jakými jsou sexualita, erotika, láska a manželství, a to celostně, na multidisciplinárním základě, integrovaném prostředky moderní biologické a sociokulturní antropologie i v inspirujícím sepětí vědy a umění.
Reference

Dvořáková, Nina – Malina, Jaroslav (2005): Zdeněk Macháček. Brno: Akademické nakladatelství CERM.

Malina, Jaroslav a kolektiv (2007): Kruh prstenu: Světové dějiny sexuality, erotiky a lásky od počátků do současnosti v reálném životě, krásné literatuře, výtvarném umění a dílech českých malířů a sochařů inspirovaných obsahem této knihy, 1. „Celý svět“ kromě euroamerické civilizace. Brno: Akademické nakladatelství CERM.

Malina, Jaroslav a kolektiv (2009): Antropologický slovník aneb co by mohl o člověku vědět každý člověk (s přihlédnutím k dějinám literatury a umění). Brno: Akademické nakladatelství CERM.

Malina, Jaroslav – Zvěřina, Jaroslav (2008): Erotikon sochaře Zdeňka Macháčka. Brno: Akademické nakladatelství CERM.

Metriky

0


523

Views

288

PDF views